BejelentésSzabadon a pánikbetegségtől
Az igazság felismerése szabaddá tesz

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Hírek
Elindult az oldal pánikbetegeknek

Pánikbetegeknek a pánikbetegségről. Szabadulás a pánik betegségből. Hasznos információk a pánikhoz tartozó tünetek felismerésében és az azoktól való szabaduláshoz vezető út.
Úgy látom a mai kor egy jellemző betegsége a pánikbetegség. Én magam is szenvedtem tőle.
Az egész akkor kezdődött, amikor a nagymamám, aki nagyon közel állt hozzám, hirtelen egyik napról a másikra meghalt. Nem tudtam feldolgozni a történteket, belül gyötört a dolog, úgy hogy még jól kisírni sem tudtam magam. Egyik nap autóval mentem bevásárolni a közeli városba, és hirtelen autó vezetés közben elkezdett remegni a lábam, annyira, hogy a pedálon alig bírtam tartani. Aztán meg kivert a víz, és már mindenem remegett. Alig vártam, hogy valahol meg tudjak állni az autóval, nehogy balesetet okozzak. A friss levegő jót tett, ahogy kiszálltam. De néhány perc múlva újra kezdődött, de most már erős halálfélelemmel, és rettegéssel együtt. Nem értettem mi történik velem, mert soha nem volt még ilyen, nagyon megijedtem. Gyorsan bementem a közeli orvosi rendelőbe, de az orvos a magas pulzusszámon kívül nem talált semmi okot a rosszullétemre. Beadott egy nyugtató injekciót, és azt mondta, ettől mindjárt jobb lesz, és jót fogok tőle aludni. De az ellenkezője következett. A rosszullét felerősödött, és egyre gyakoribbá váltak a tünetek. Azt éreztem, ez itt a vég, meg fogok halni, vége az életemnek. Ezután szörnyű napok jöttek. Hetekig nem tudtam éjszaka aludni, mert féltem az elalvástól, hogy reggel már nem fogok felébredni. Enni sem tudtam, mert a gyomrom folyamatos görcsben volt a rohamtól való félelemtől. Alig tudtam a kicsi gyermekeimet is ellátni. Bárhová mentem, szédülés érzéssel küszködtem, a rosszullétek pedig a legváratlanabb pillanatban törtek rám. Volt hogy nem tudtam a boltban kivárni a soromat, mert kivert a víz, és azt éreztem, mindjárt elájulok. Elmentem orvoshoz, aki sanaxot írt ki. Szedtem egy darabig, aztán rájöttem, hogy nem használ semmit, és abbahagytam. Nem akartam gyógyszerfüggő lenni egész életemben. Tudtam, hogy a probléma a gondolkodásomban van, lelki szinten, amit nem lehet testi orvoslással megoldani. Volt egy kis idő, amikor jobban éreztem magam, pl. amikor terhes lettem. Egész terhességem alatt egyszer volt csak rosszullétem. Már azt hittem vége, de a fejemben még ott motoszkált, hogy mi van ha megint rosszul leszek.
Három évig nem tudtam megnevezni, hogy mi az amivel küszködöm, mert az orvos sem tájékoztatott, a leletek csak azt erősítették meg, hogy fizikailag semmi bajom nincs, ezért a férjem  se vette komolyan a tüneteimet. Azt mondta, hogy sok a szabadidőm, hogy magammal foglalkozzam és csak beképzelem a tüneteket.
Azt gondoltam, valami idegrendszeri gyengeség, vagy valami ilyesmi. Aztán egyszer elkezdtem az interneten olvasni a pánikbetegségről, és a tünetek leírásánál rám illettek a dolgok. Ekkor tudatosodott, hogy mi ellen kell felvennem a harcot. Ekkor már a férjem is belátta, hogy miről van szó, és kidolgoztuk a stratégiát ez ellen a betegség ellen. Onnantól hatásosabban, és célratörőbben kezdtem ellene harcolni.  • Mindenekelőtt utánanéztünk, hogy mi is ez a betegség, honnan származik, mik tartoznak hozzá. Ezekről olvashatsz a … című oldalakon.

  • Mindezek ismeretében összegyűjtöttük azokat az „eszközöket”, melyekkel szembeszállhatok a betegséggel.

  • Utána elkezdtünk utánajárni a belépési pontoknak, és ahogy ezekre fény derült és megtettem a megfelelő lépéseket a belépési pontok bezárásával, már nyilvánvaló lett, hogy elindultam kifelé a gödörből, ritkulni kezdtek a tünetek, nagyobb lett a mozgásszabadságom.

  • Végül pedig megfordítottuk a dolgot és nem vártam meg amíg támad a pánikbetegség, hanem én támadtam meg. Nincs is ennél nagyobb diadal, mint amikor valaki saját magában győzi le az ellenséget.


Bár mostanában is bepróbálkozik néha, de nem tud legyűrni, nem a rohamoktól való félelembe telik az életem, és nem bír már visszatartani attól, hogy emberek közé menjek vagy áruházba vásároljak, autót vezessek.
Fontos és szükséges egy kitartó segítség, nekem a férjem sokat segített.
Igyekszem mindenkinek személyre szóló segítséget nyújtani, hiszem, hogy ha nekem sikerült másnak is sikerülhet. Nem csak egyszerűen megszabadultam a betegségtől, de úgy érzem a személyiségem az identitásom is helyre ált. Tudom élvezni az életet. Legyen az a szabadság és boldogság a tied is.Üzenőfal


Név:

Üzenet:
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!